Påskmarschen 2020 inställd!
– Alla Påskäggen fördelas ut till samtliga anställda inom vård, omsorg, polis och räddningstjänst på Gotland.

Styrelsen i Visby Centrum AB har tvingats fatta beslutet att ställa in årets upplaga av Påskmarschen. Anledningen är givetvis den aktuella situationen och begränsningen av deltagare vid offentliga tillställningar.
Evenemanget lockar årligen närmare 8 000 personer varav drygt 4 000 utklädda påskkärringar som värmer upp inför sin färd till Blåkulla.
I år skulle marschen ha genomförts för 47:e gången i ordningen. Det gör det till en av Sveriges äldsta och mest välbesökta återkommande parader.

”Det är givetvis tråkigt att vi inte kan genomföra årets upplaga, för många är det en årlig familjetradition där flera generationer deltar tillsammans. Samtidigt är det inte möjligt att genomföra den i år och det hoppas och tror jag att alla förstår. Vi lovar dock att den återkommer nästa år.”
Magnus Olsson, Verksamhetsledare Visby Centrum

”Vi har även fattat beslutet att fördela ut de 4 300 beställda godisäggen till samtliga anställda inom vård, omsorg, polis och räddningstjänst på Gotland. Det gäller givetvis både offentligt och privatanställda. Självklart kommer även alla barn vid Barnavdelningen på Visby lasarett få påskägg precis som vanligt. Vi vill på detta sätt visa vår uppskattning för det fantastiska jobb som görs varje dag för att vi gotlänningar skall känna oss trygga och må bra.”
Jenny Westfält, Ordförande Visby Centrum